Kamben
Gör så här
- Börja med glazen så att den står och mognar till medan du kokar kambenen. Jag måttar aldrig ingredienserna utan går på känsla, viktigt är dock att få en ganska tjock glaze som inte rinner av kambenen. Därför är det viktigt att inte ta för mycket av de lättflytande ingredienserna.
- Jag börjar med att hälla olja, chilisås, barbequesås och soja i en skål, därefter smaksätter jag med honung eller ananasspad, ingefära, vitlök och salt.
- Dela kambensraderna i bitar om 3-4 ben.
- Skölj dem och lägg dem i en gryta.
- Slå på vatten så att det täcker kambenen, låt koka upp.
- Skumma ytan med sked eller hålslev.
- Tillsätt salt, lök, lagerblad pepparkorn och morot.
- Låt kambenen sjuda under lock i 45-60 minuter.
- Köttet är mört när det lossnar lätt från benen när du försiktigt drar i det.
- Häll av vattnet och lägg kambensbitarna i en ugnsfast form.
- Pensla på glazen och griljera i 225 grader ca 5 minuter.
- Ta ut kambenen, vänd dem och pensla på glaze även på andra sidan och griljera.
- Fortsätt att vända och pensla på glaze tills den är slut!
- Kambenen går även bra att grilla över kolgrill istället för i ugnen om man så vill.
- Servera med pommes frites, bakad eller ugnsrostad potatis. Sallad, bönröra och coleslaw.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- Kamben
- Salt
- Gul lök
- 3 lagerblad
- 1 morot
- Hel svartpeppar
Glaze:
- Rapsolja
- Ketchup eller chilisås
- Barbequesås
- Sojasås
- Honung, flytande eller Spad från inlagd annans
- Saft från riven ingefära
- 2 rivna vitlöksklyftor
- Salt
With Love Viksjö Webbyrå