Skip to main content

Kalljästa Dinkelrutor

  1. Smula ned jästen i bunken.
  2. Tillsätt salt och sirap, låt jästen lösa upp sig.
  3. Häll på vatten och mjölk.
  4. Tillsätt rapsolja och den smaksättning du valt.
  5. Häll ner fullkornsmjölet och tillsätt det siktade mjölet lite i taget tills du har en smidig jämn deg som släpper kanterna.
  6. Låt sedan jäsa övertäckt i kylskåpet till nästa morgon.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Stjälp upp degen på bakplåtpappersklädd plåt och platta ut den.
  9. Låt sedan jäsa övertäckt ytterligare i 30 minuter.
  10. Pudra över lite fullkornsdinkelmjöl och dela degen i rutor med hjälp av en degspatel.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

Du behöver

  • 1/2 pkt jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 0,75 dl rapsolja
  • 2 msk mörk sirap
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • Siktat dinkelmjöl

Smaksättning, välj något av:

  • 1 stor riven morot
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl solrosfrön
  • Sesamfrö på ytan
  • Flingsalt på ytan

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.