
Grillade älgfärsspett
- Lägg färsen, riven vitlök, sambal oelek, timjan och salt i en skål.
- Arbeta snabbt ihop färsen.
- Låt den vila en stund.
- Blöt dina händer och krama, med handen fast färsen runt grillspett.
- Förvara spetten i kylskåp till det är dags att grilla dem.
- När grillen är varm ringla olja över spetten och lägg dem på grillen.
- Låt spetten få fin grillyta och lägg dem sedan att gå klart på indirekt värme i grillen.
- Servera spetten med klyftpotatis, grönsaker och en yoghurtsås.
Du behöver
- 500 g älgfärs
- 400 g nötfärs eller blandfärs
- 2-3 st vitlöksklyftor
- 1 tsk sambal oelek
- Repad färsk timjan
- 1 tsk salt
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.