Skip to main content

Grillade älgfärsspett

  1. Lägg färsen, riven vitlök, sambal oelek, timjan och salt i en skål.
  2. Arbeta snabbt ihop färsen.
  3. Låt den vila en stund.
  4. Blöt dina händer och krama, med handen fast färsen runt grillspett.
  5. Förvara spetten i kylskåp till det är dags att grilla dem.
  6. När grillen är varm ringla olja över spetten och lägg dem på grillen.
  7. Låt spetten få fin grillyta och lägg dem sedan att gå klart på indirekt värme i grillen.
  8. Servera spetten med klyftpotatis, grönsaker och en yoghurtsås.

Du behöver

  • 500 g älgfärs
  • 400 g nötfärs eller blandfärs
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • Repad färsk timjan
  • 1 tsk salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.