Skip to main content

Fiskgryta med röd curry

Gör så här

Fond:

  1. Stek skrov/skal och grönsaker i olja i en stor kastrull tills de fått lite färg.
  2. Tillsätt tomatpuré och täck med vatten.
  3. Låt koka i 30 minuter utan lock, låt sedan fonden dra tills den svalnat innan du silar av den.

Fiskgryta:

  1. Fräs lök och vitlök lätt i olja med röd curry i en gryta.
  2. Skala och strimla morötter, fänkål och skiva broccoli tunt.
  3. Lägg morot och fänkålen i grytan, fräs runt.
  4. Häll över räkfonden och sjud 10 minuter.
  5. Tillsätt grädde, limesaft, salt och peppar och koka upp.
  6. Lägg i broccolin och koka någon minut.
  7. Skär fisken i kuber, salta dem och lägg i grytan.
  8. Sjud ca 3 minuter.
  9. Blanda ner räkor och spenat.
  10. Smaka av grytan med salt och servera med surdegsbröd och basmatiris.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 500 g Laxfilé
  • 2 bitar ryggfilé av torsk
  • 1 förp räkor
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2-3 morötter
  • 1/2 fänkål
  • 1/2 broccoli
  • Räkfond
  • 2 dl grädde
  • 1/2 lime saften
  • Spenat
  • Salt

Fond på räkskal:

  • Räkskal
  • 1 st liten morot
  • 1 st gul lök
  • 1/2 msk tomatpuré
  • vatten så att det täcker
  • 1 msk rapsolja