Skip to main content

Fiskgryta med röd curry

Fond:

  1. Stek skrov/skal och grönsaker i olja i en stor kastrull tills de fått lite färg.
  2. Tillsätt tomatpuré och täck med vatten.
  3. Låt koka i 30 minuter utan lock, låt sedan fonden dra tills den svalnat innan du silar av den.

Fiskgryta:

  1. Fräs lök och vitlök lätt i olja med röd curry i en gryta.
  2. Skala och strimla morötter, fänkål och skiva broccoli tunt.
  3. Lägg morot och fänkålen i grytan, fräs runt.
  4. Häll över räkfonden och sjud 10 minuter.
  5. Tillsätt grädde, limesaft, salt och peppar och koka upp.
  6. Lägg i broccolin och koka någon minut.
  7. Skär fisken i kuber, salta dem och lägg i grytan.
  8. Sjud ca 3 minuter.
  9. Blanda ner räkor och spenat.
  10. Smaka av grytan med salt och servera med surdegsbröd och basmatiris.

Du behöver

  • 500 g Laxfilé
  • 2 bitar ryggfilé av torsk
  • 1 förp räkor
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2-3 morötter
  • 1/2 fänkål
  • 1/2 broccoli
  • Räkfond
  • 2 dl grädde
  • 1/2 lime saften
  • Spenat
  • Salt

Fond på räkskal:

  • Räkskal
  • 1 st liten morot
  • 1 st gul lök
  • 1/2 msk tomatpuré
  • vatten så att det täcker
  • 1 msk rapsolja

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.