Fiskgryta med röd curry
Gör så här
Fond:
- Stek skrov/skal och grönsaker i olja i en stor kastrull tills de fått lite färg.
- Tillsätt tomatpuré och täck med vatten.
- Låt koka i 30 minuter utan lock, låt sedan fonden dra tills den svalnat innan du silar av den.
Fiskgryta:
- Fräs lök och vitlök lätt i olja med röd curry i en gryta.
- Skala och strimla morötter, fänkål och skiva broccoli tunt.
- Lägg morot och fänkålen i grytan, fräs runt.
- Häll över räkfonden och sjud 10 minuter.
- Tillsätt grädde, limesaft, salt och peppar och koka upp.
- Lägg i broccolin och koka någon minut.
- Skär fisken i kuber, salta dem och lägg i grytan.
- Sjud ca 3 minuter.
- Blanda ner räkor och spenat.
- Smaka av grytan med salt och servera med surdegsbröd och basmatiris.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 500 g Laxfilé
- 2 bitar ryggfilé av torsk
- 1 förp räkor
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 tsk röd currypasta
- 2-3 morötter
- 1/2 fänkål
- 1/2 broccoli
- Räkfond
- 2 dl grädde
- 1/2 lime saften
- Spenat
- Salt
Fond på räkskal:
- Räkskal
- 1 st liten morot
- 1 st gul lök
- 1/2 msk tomatpuré
- vatten så att det täcker
- 1 msk rapsolja
With Love Viksjö Webbyrå