Fiskgryta
Gör så här
- Skala och grovhacka lök och vitlök fräs dem i en gryta, på svag värme, i smör och olivolja.
- Tillsätt saffran, örter, chili och tomatpuré och låt det fräsa med en stund.
- Tillsätt mjölet och blanda väl.
- Slå på vin och vatten samt tillsätt strimlad morot, gulbeta, fänkål och tomaterna i bitar.
- Låt koka upp, tillsätt fiskbuljongen och koka på svag värme i ca 15 minuter, tills grönsakerna är nästan klara.
- Skär fisken i bitar, lägg på en tallrik och salta.
- Låt stå i rumstemperatur en stund så att fisken rimmas lätt.
- Tillsätt först grädden i grytan och låt koka upp.
- Lägg sedan ner fiskbitarna i kokande gryta, sjud fisken i 3-5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ta av grytan från värmen, garnera med grovhackad persilja eller späd timjan.
- Servera med ris och/eller bröd.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 2 gula lökar
- 3-4 vitlöksklyftor
- Smör
- Olivolja
- 1 kuvert saffran
- Torkad timjan och rosmarin
- 1 färsk eller torkad chilifrukt
- Tomatpuré
- 2 msk vetemjöl
- Ca 2 dl vitt vin
- Ca 5 dl vatten
- 1 morot
- 1 gulbeta/palsternacka/bit kålrot
- 1 liten fänkål
- 3 stora solmogna tomater
- 1 1/2 fiskbuljongtärning
- 3 dl mellangrädde eller 2 dl vispgrädde
- Salt
- Svartpeppar
- 500 g Lax
- 300 g torsk eller gös
- Persilja eller späd timjan
With Love Viksjö Webbyrå