Skip to main content

Filmjölksbröd med valnötter

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke.
  3. Tillsätt fil/yoghurt samt sirap och rör ihop, till en kladdig smet.
  4. Knöla ner ett bakplåtspapper i en limpform och klicka ner smeten i formen.
  5. Dra till ytan med en sked och slå formen mot köksbänken ett par gånger så eventuella luftfickor försvinner.
  6. Grädda brödet i 200 grader i mitten av ugnen i 60 minuter.
  7. Titta till brödet efter halva tiden så att det inte blir för mörkt.

Du behöver

  • 2 nävar valnötter
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2dl solrosfrön
  • 1 1/2dl pumpafrön
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 4 1/2dl filmjölk eller mild yoghurt
  • 1 dl mörk eller brödsirap

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.