Skip to main content

Farmor Ann-Maries filmjölksbröd

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke.
  3. Tillsätt fil/yoghurt och sirap och rör ihop, till en kladdig smet.
  4. Knöla ner ett bakplåtspapper i en limpform och klicka ner smeten i formen.
  5. Dra till ytan med en sked och slå formen mot köksbänken ett par gånger så eventuella luftfickor försvinner.
  6. Strö lite flingsalt och pumpafrön på ytan och tryck fast dem med lätt hand.
  7. Grädda brödet i 200 grader i mitten av ugnen i 50 minuter.
  8. Titta till brödet efter halva tiden så att det inte blir för mörkt.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 6 1/2 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl sirap

Familjen Wihlgaards något nyttigare variant:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1 dl pumpafrön
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 1/2 dl filmjölk eller mild yoghurt
  • 3/4 dl brödsirap
  • Flingsalt och pumpafrön att strö över brödet