Skip to main content

Farmor Majkens brunpepparkaka

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Smält smöret och blanda ner mjölken.
  3. Slå smör och mjölk över äggblandningen och vipa ihop.
  4. Blanda mjöl med bakpulver och alla kryddor, vänd varsamt ner det i smeten.
  5. Slå smeten i en smord och ströad form.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 45 minuter.

Du behöver

  • 2 stora ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 1/2 ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.