Chokladtårta med nougat och hasselnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka nötterna till tårtan, smörj en form med löstagbar kant och fördela de hackade nötterna i den.
- Smält smöret, blanda ner socker och kakao i det.
- Vänd ner ett ägg i taget i smeten och blanda väl.
- Tillsätt sist vetemjölet.
- Slå smeten i formen.
- Skär dubbelnougaten i små bitar och placera dem på tårtan.
- Ställ in i ugnen och grädda i 12 minuter.
- Låt tårtan svalna.
- Rosta hasselnötterna i en stekpanna, ta upp dem och gnugga av skalet.
- Smält socker med citronsaft och låt koka tills det blir gyllenbrunt, rör i sockret hela tiden!
- Blanda ner nötterna och lägg på bakplåtspapper för att svalna.
- Vid servering, pudra tårtan med kakao och fördela de kanderade nötterna på.
- Servera med lättvispad grädde.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Till tårtan:
- 50 g hasselnötter
- 100 g smör
- 2 dl socker
- 5 msk kakao
- 2 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 förp dubbelnougat (100 g)
- 1 msk kakao
Kanderade nötter:
- 100 g hasselnötter
- 1 dl socker
- 2 tsk pressad citron
Till servering:
- 3 dl lättvispad grädde
With Love Viksjö Webbyrå