Skip to main content

Chokladtårta med nougat och hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötterna till tårtan, smörj en form med löstagbar kant och fördela de hackade nötterna i den.
  3. Smält smöret, blanda ner socker och kakao i det.
  4. Vänd ner ett ägg i taget i smeten och blanda väl.
  5. Tillsätt sist vetemjölet.
  6. Slå smeten i formen.
  7. Skär dubbelnougaten i små bitar och placera dem på tårtan.
  8. Ställ in i ugnen och grädda i 12 minuter.
  9. Låt tårtan svalna.
  10. Rosta hasselnötterna i en stekpanna, ta upp dem och gnugga av skalet.
  11. Smält socker med citronsaft och låt koka tills det blir gyllenbrunt, rör i sockret hela tiden!
  12. Blanda ner nötterna och lägg på bakplåtspapper för att svalna.
  13. Vid servering, pudra tårtan med kakao och fördela de kanderade nötterna på.
  14. Servera med lättvispad grädde.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Till tårtan:

  • 50 g hasselnötter
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 5 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 förp dubbelnougat (100 g)
  • 1 msk kakao

Kanderade nötter:

  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 2 tsk pressad citron

Till servering:

  • 3 dl lättvispad grädde