Skip to main content

Chokladkladdkaka

Gör så här

  1. Smält smöret försiktigt i en vid kastrull, ta bort det från värmen.
  2. Tillsätt socker, kakao och vaniljsocker och rör noggrant.
  3. Rör ner ett ägg i taget i smeten.
  4. Tillsätt mjölet och blanda väl till en slät smet.
  5. Smörj och ströa en form med löstagbar kant.
  6. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 12 – 15 minuter.
  7. Kakan ska vara lite gungig när du tar ut den.
  8. Låt svalna och ställ sedan in kakan i svalen fram till servering.
  9. Pudra kakan med florsocker och lättvispa grädde med en aning vaniljsocker i.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Till servering

  • Florsocker
  • Vispgrädde
  • Vaniljsocker