Skip to main content

Chokladkladdkaka

  1. Smält smöret försiktigt i en vid kastrull, ta bort det från värmen.
  2. Tillsätt socker, kakao och vaniljsocker och rör noggrant.
  3. Rör ner ett ägg i taget i smeten.
  4. Tillsätt mjölet och blanda väl till en slät smet.
  5. Smörj och ströa en form med löstagbar kant.
  6. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 12 – 15 minuter.
  7. Kakan ska vara lite gungig när du tar ut den.
  8. Låt svalna och ställ sedan in kakan i svalen fram till servering.
  9. Pudra kakan med florsocker och lättvispa grädde med en aning vaniljsocker i.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Till servering

  • Florsocker
  • Vispgrädde
  • Vaniljsocker

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev