Chokladmoussetårta med bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta en springform på 20 cm i diameter och rita av botten på ett bakplåtspapper.
- Riv mandelmassan i en bunke.
- Rör i ägg och kakao till en jämn smet.
- Bred ut smeten i cirkeln av formen och ställ in i mitten av ugnen i 15–20 minuter.
- Låt kakan svalna helt.
- Ta av botten från bakplåtspappret, det är lättast att vända den upp och ner och dra av pappret.
- Placera botten på en tallrik.
- Sätt springformens kant runt tårtbotten.
- Klipp remsor av bakplåtspapper och klä formens kanter med.
Chokladmousse:
- Vispa grädden fluffig tillsammans med sockret i en bunke.
- Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Nu behöver det gå fort! Det är lättast att vara två! En som vispar i grädden och en som häller ner chokladen. Rör i äggulorna i den smälta chokladen, och snabbt rör du ner den i den vispade grädden. Tar det för lång tid mellan de två momenten stelnar chokladen för fort och du får chokladklumpar i moussen.
- Avsluta med att vända i äggvitorna och blanda till en jämn chokladmousse.
- Fyll formen med chokladmoussen, sätt plast över och ställ i kylen minst 3 timmar tills den satt sig helt.
- Dekorera med färska bär, frukt eller daim- och chokladbitar.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Mandelbotten:
- 200 g mandelmassa
- 2 ägg
- 2 msk kakaopulver
Chokladmousse:
- 4 dl grädde
- 1/2 dl strösocker
- 2 äggvitor
- 200 g mörk bakchoklad
- 2 äggulor
Garnering:
- olika bär, frukter eller daim och choklad
Tips
Köp ekologiska ägg från Hemägg!
With Love Viksjö Webbyrå