fbpx

Chokladkola med ingefära

Gör så här

  1. Smält matfettet i en tjockbottnad, rymlig kastrull.
  2. Dra kastrullen av värmen och vispa ut kakaon i matfettet utan att det bildas klumpar.
  3. Tillsätt grädde, socker, sirap och glykos.
  4. Koka kolan tills den är 120-125°C.
  5. Tillsätt ingefäran och rör om.
  6. Täck en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper.
  7. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 4 timmar i kylen.
  8. Klipp eller skär ut kolor i önskad storlek.

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk flytande glykos
  • 2 msk finriven färsk ingefära som du pressar saften ur