Chokladkola med ingefära
Gör så här
- Smält matfettet i en tjockbottnad, rymlig kastrull.
- Dra kastrullen av värmen och vispa ut kakaon i matfettet utan att det bildas klumpar.
- Tillsätt grädde, socker, sirap och glykos.
- Koka kolan tills den är 120-125°C.
- Tillsätt ingefäran och rör om.
- Täck en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper.
- Häll smeten i formen och låt stelna i minst 4 timmar i kylen.
- Klipp eller skär ut kolor i önskad storlek.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 4 msk kakao
- 2 dl vispgrädde
- 3 1/2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 2 msk flytande glykos
- 2 msk finriven färsk ingefära som du pressar saften ur
With Love Viksjö Webbyrå