Bönsallad med citron, vitlök och persilja
Den friska citronsmaken i bönsalladen gör att den är mycket trevlig att servera som tillbehör till fisk.
Gör så här
- Tvätta citronen noga i varmt vatten.
- Riv av det yttersta av skalet på rivjärnets fina sida.
- Lägg cesten i en vid skål.
- Dela citronen och pressa ur all citronsaft ner i skålen.
- Tillsätt finhackad persilja och lök.
- Blanda ner olja under omrörning och smaka av med salt och peppar.
- Skölj bönorna noga under rinnande vatten och tillsätt dem i skålen.
- Vänd runt bönorna i dressingen och servera.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 förp svarta bönor
- 1 förp ljusa bönor, vita eller cannellini
- 1 ekologisk citron cest och saft
- 1 stor näve färsk persilja
- 1/2 finhackad röd eller gul lök
- God raps- eller olivolja
- Salt
- Svartpeppar
With Love Viksjö Webbyrå