Skip to main content

Basilikasås

En mycket uppskattad och trevlig sås i sommartid. God att servera både till fisk och kyckling.

  1. Skölj spenaten och knipsa av basilikan, ta med det mjuka av stjälkarna också.
  2. Lägg en del av yoghurten i ett kärl du kan mixa i.
  3. Tillsätt riven vitlök, spenaten och basilikan.
  4. Mixa med mixerstav till en grön sås.
  5. Blanda den gröna såsen med resten av yoghurten.
  6. Smaka av med salt, svartpeppar och honung.
  7. Ställ kallt i kylen till servering.

Du behöver

  • 2-3 dl Grekisk yoghurt
  • 1 liten vitlök
  • 1 stor näve basilika
  • 1 stor näve spenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Honung

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.