Annikas choklad- och daimtårta
Gör så här
- Hacka nötterna fint i matberedare, blanda ner bakpulvret .
- Vispa ägg och socker poröst och vänd ner nötterna försiktigt.
- Häll smeten i smord form med löstagbar kant eller långpanna med bakplåtspapper.
- Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
- Låt kakan svalna.
- Vispa grädde och kakao ganska fast.
- Bred chokladgrädden över kakan.
- Låt gärna tårtan stå i svalen över natten så att botten hinner ”sega till sig”.
- Vid servering grovhacka mörk choklad och daim och strö över tårtan.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Form med löstagbar kant:
- ägg 2 st
- socker 2 dl
- hasselnötter 100 g
- bakpulver ½ tsk
- vispgrädde 3 dl
- kakao 1 ½ msk
- dubbeldaim 1 st
- mörk choklad 2-3 rutor
Långpanna:
- ägg 4 st
- socker 4 dl
- hasselnötter 200 g
- bakpulver 1 tsk
- vispgrädde 5 dl
- kakao 2 ½ msk
- dubbeldaim 2 st
- mörk choklad 6-8 rutor
With Love Viksjö Webbyrå