Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Älgköttbullar med gräddig tomatsås

  • Du behöver
  • 500 g älgfärs
  • 200 g nötfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 dl finhackad purjolök
  • 1 dl riven parmesanost
  • Basilika
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl tomatsås
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Gör så här
  1. Ansa och finhacka purjolöken och låt den fräsas på svag värme i stekpannan en stund.
  2. Mät upp ströbröd och häll i en bunke.
  3. Slå på vatten och låt ströbrödet svälla i det.
  4. Blanda ner parmesanost, purjolök, basilika, salt och svartpeppar i ströbrödet och blanda väl.
  5. Tillsätt älg- och nötfärs och arbeta snabbt ihop den.
  6. Låt färsen vila en stund innan du rullar den till köttbullar.
  7. Stek köttbullarna i omgångar i en varm stekpanna.
  8. Vid den sista omgången köttbullar, tillsätt tomatsås och vispgrädde samt de tidigare stekta köttbullarna och låt koka ihop tills köttbullarna är färdiglagade.
  9. Servera med potatis, ris eller pasta.
  10. När det är tomatsäsong kokar jag gärna tomatsåser, se receptet slät tomatsås, och fryser in det som blir över i mindre burkar. Dessa använder jag med fördel till den här rätten. För att variera kan jag krydda upp såsen med t ex örter, gul curry eller sambal oelek.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.