Älgköttbullar med gräddig tomatsås
Gör så här
- Ansa och finhacka purjolöken och låt den fräsas på svag värme i stekpannan en stund.
- Mät upp ströbröd och häll i en bunke.
- Slå på vatten och låt ströbrödet svälla i det.
- Blanda ner parmesanost, purjolök, basilika, salt och svartpeppar i ströbrödet och blanda väl.
- Tillsätt älg- och nötfärs och arbeta snabbt ihop den.
- Låt färsen vila en stund innan du rullar den till köttbullar.
- Stek köttbullarna i omgångar i en varm stekpanna.
- Vid den sista omgången köttbullar, tillsätt tomatsås och vispgrädde samt de tidigare stekta köttbullarna och låt koka ihop tills köttbullarna är färdiglagade.
- Servera med potatis, ris eller pasta.
- När det är tomatsäsong kokar jag gärna tomatsåser, se receptet slät tomatsås, och fryser in det som blir över i mindre burkar. Dessa använder jag med fördel till den här rätten. För att variera kan jag krydda upp såsen med t ex örter, gul curry eller sambal oelek.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 500 g älgfärs
- 200 g nötfärs
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 2 dl finhackad purjolök
- 1 dl riven parmesanost
- Basilika
- 1 tsk salt
- Svartpeppar
- 2 dl tomatsås
- 1 1/2 dl vispgrädde
With Love Viksjö Webbyrå