Rabarber- och jordgubbspaj
Gör så här
- Mät upp smöret, lägg det i en bunke och låt det mjukna något.
- Fördela jordgubbarna i pajformen.
- Skölj och ansa rabarbern och skär det dem i centimeterstora bitar och fördela runt jordgubbarna.
- Blanda socker och potatismjöl och strö det över rabarber och jordgubbarna.
- Häll vetemjöl och havregryn över smöret.
- Arbeta i hop smör och mjöl till en grynig deg.
- Fördela smuldegen över pajen och ställ in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
- Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1/2 L jordgubbar
- 1 knippe rabarber
- 3/4 dl socker
- 1 msk potatismjöl
- 150g smör
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 2 1/4 dl havregryn
With Love Viksjö Webbyrå