Tikka Masala med blomkål och linser
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök.
- Skala och grovriv morötterna.
- Fräs grönsakerna tillsammans med tikka masala; spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
- Lägg till kanelstång, saften från ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
- Låt puttra på svag värme i 25 minuter.
- Mixa såsen med mixerstav och tillsätt grädden och låt puttra medan du bryter blomkålen i buketter och skär morötterna i slantar.
- Tillsätt blomkål och morot i grytan och låt koka klart.
- Skölj linserna och låt dem bli varma i grytan.
- Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 2 gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 2 morötter
- 2 msk rapsolja
- 3 tsk tikka masala eller;
– 1 tsk malen spiskummin
– 1 tsk malen koriander
– 1/2 tsk cayennepeppar
– 1/2 tsk kardemumma, stött
– 1 kanelstång - Saften från 5 cm färsk riven ingefära
- 1 tsk salt
- 1 buljongtärning
- 1 förp krossade tomater
- 2 dl grädde
- 1/2 blomkålshuvud
- 2 morötter
- 1 förp linser
- Saften från 1/2 citron
Till servering
- Basmatiris
- Rostade rotsaker
- Bönsallad
- Naanbröd
Tips
Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!
With Love Viksjö Webbyrå