Äppelpaj med knäckigt täcke
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärm.
- Skala och skär äpplena i bitar och lägg dem i en liten ugnsfast form.
- Blanda ihop socker, farinsocker och potatismjöl och sprid ut i pajformen.
- I en bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap och en skvätt grädde.
- Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den på äppelfyllningen.
- Bred försiktigt ut i ett jämnt lager över äpplena.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg och inte längre är glansig.
- Servera ljummen med vaniljsås.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 4 äpplen (små eller 4 stora)
- 2 msk farinsocker
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 msk potatismjöl
Pajdeg
- 1/2 dl strösocker
- 1 nypa salt
- 1 1/2dl havregryn
- 2/3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör
- 1/4 dl ljus sirap
- 1 skvätt grädde
With Love Viksjö Webbyrå