
Kyckling med curry och mango
- Ansa och hacka lök och vitlök.
- Värm en stekpanna med smör och rapsolja, fräs kycklinglårfiléerna tills de är gyllenbruna.
- Tillsätt lök och vitlök och låt steka med en stund.
- Krydda med curry, mango chutney och paprikapulver.
- Slå på grädde och créme fraîche.
- Låt koka upp och sjuda tills kycklingen är klar, 5-10 min.
- Tillsätt tärnad mango och gröna ärtor, låt dem bli varma.
Smaka av såsen med lime- eller citronsaft, salt och svartpeppar. - Strö över persilja och servera med ris eller pasta, linssallad och råkostsallad.
Du behöver
- 6-8 kycklinglårfilé
- 1 lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk curry
- 2 rejäla skedar mango chutney
- 1/2 msk paprikapulver
- 1/2 lime eller citron
- 1st kycklingbuljongtärning
- 1 1/2 dl créme fraîche
- 2 dl grädde
- Salt
- Svartpeppar
- 1/2 förp fryst mango, tärnad
- 1/2 förp frysta gröna ärtor
Till servering
- Spagetti eller ris
- färsk persilja
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.