
Asiatiska grönsaker med glasnudlar
Använd de grönsaker du har tillgång till efter årstiden. Det är gott att servera grönsakerna med kyckling, fisk eller skaldjur men krydda och stek då dessa separat så de blir genomstekta.
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en skå och låt stå medan du sköljer och ansar alla grönsaker.
- Skär alla grönsaker i strimlor eller skivor. Det kan till exempel vara broccoli, morot, lök, purjolök, bönor, blomkål, vitkål o s v.
- Lägg grönsakerna i en stekpanna och ringla över olivolja.
- Stek grönsakerna mjuka på medelvärme.
- Slå över marinaden och blanda i glasnudlarna.
- Låt allt bli varmt och smaka av med salt.
- Servera som huvudrätt eller med ugnsbakad lax, skalade räkor eller stekt kyckling.
Du behöver
- Blandade grönsaker i strimlor
- Saften från riven färsk ingefära
- Riven vitlök
- Sweet chilisås
- Japansk soya
- Olivolja
- Salt
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.