Mammas lasagne
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skala och riv palsternacka på rivjärnets grövsta sida.
- Fräs köttfärsen i matfett.
- Tillsätt lök och vitlök, riven palsternacka.
- Mixa de krossade tomaterna med mixerstav och tillsätt dem till färsen tillsammans med vin, chilisås, lagerblad, peppar och oregano.
- Låt färssåsen sjuda på svag värme ca 30 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Gör en bottenredd béchamelsås på smör, vetemjöl och mjölk.
- Krydda med vitpeppar, salt och riven muskot.
- Bred ut béchamelsås i en ugnsfast form med diametern 25 cm och lägg lasagneplattor ovanpå.
- Bred ut béchamelsås även på lasagneplattorna innan du klickar ut färssåsen på lasagneplattorna.
- Gör ett likadant lager till och avsluta lasagnen med ett lager plattor med béchamelsås på.
- Strö riven ost överst.
- Sätt in lasagnen mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
- Servera med sallad och en lins- eller bönröra.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 kg köttfärs
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 palsternacka
- 1 förp krossad tomat
- ca 1 dl rött vin
- 2 msk kalvfond
- 2 msk chilisås
- 3-5 lagerblad
- svartpeppar
- salt
- Oregano
- lasagneplattor
- béchamelsås
- riven ost
With Love Viksjö Webbyrå