
Morotsfrallor
- Värm mjölken tills den är fingervarm.
- Smula jästen i degbunken och lös den med lite av mjölken.
- Tillsätt resten av mjölken, finriven morot, rapsolja, honung, salt och havregryn.
- Tillsätt vetemjöl, lite åt gången, arbeta degen 10 minuter.
- Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Stjälp upp degen på bakplåtsklädd långpanna.
- Tryck ut degen i hela långpannan med mjölade händer.
- Låt jäsa i 30 minuter.
- Skär rutor med degspaden.
- Strö pumpafrön och flingsalt över bröden och tryck fast dem med lätt hand.
- Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Du behöver
- 5 dl mjölk
- 1 pkt jäst
- 2 rejäla morötter
- 2 msk rapsolja
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 2 dl havregryn fiber
- Vetemjöl
- Flingsalt
- Pumpafrön
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.