Skip to main content

Rågbröd med zucchini

När zucchini väl trivs och växer i trädgården får vi överflöd av dem. Då är det bra att ha flera olika recept till hands. Det här långpannebrödet blir ett gott och saftigt frukostbröd och barnen äter zucchini av bara farten.

  1. Smula jästen i assistentens bunke.
  2. Lös jästen i vattnet.
  3. Tillsätt rågflingor, urkramad riven zucchini, honung och blanda väl.
  4. Tillsätt vetemjöl lite i taget.
  5. Knåda degen ca 10 minuter, tillsätt vetemjöl vart efter.
  6. Tillsätt saltet mot slutet av knådningen.
  7. Degen ska hålla ihop men vara ganska lös.
  8. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  9. Stjälp upp brödet på långpanna med bakplåtspapper.
  10. Tryck ut det med mjölade händer.
  11. Sätt ugnen på 225 grader.
  12. Låt jäsa 30 minuter.
  13. Skär brödet i önskad storlek och sätt in i ugnen och grädda i 20-25 minuter.

Du behöver

  • 1 pkt jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 dl rågflingor
  • 1/2 ca: 3-4 dl riven och urkramad zucchini
  • 1 msk sirap eller honung
  • vetemjöl special
  • 2 tsk salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.