Kidneybönor med citronett
Den här bönsalladen gör jag ofta med olika grönsaker, de jag har hemma! Den är mycket användbar som tillbehör till diverse vegetariska rätter.
Gör så här
- Skölj kidneybönorna i en sil och låt stå och rinna av.
- Lägg en rejäl klick dijonsenap i en salladsskål.
- Pressa citron i skålen och blanda med citronsaften.
- Tillsätt rapsoljan i fin stråle medan du rör runt.
- Krydda med salt och peppar.
- Slå kidneybönorna ner i citonetten.
- Skölj, ansa och strimla de grönsaker du har och tillsätt även dem i salladsskålen.
- Hacka din färska ört, under vinterhalvåret använder jag frysta örter!
- Vänd runt salladen lätt och smaka av med salt och peppar.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 förp kidneybönor
- 1 rejäl sked dijonsenap med honung
- 1/2 citron
- god ekologisk rapsolja
- salt och vitpeppar
Två eller tre av följande grönsaker:
- En liten rödlök eller 5 cm purjolök
- 1/2 paprika
- morot i tunna slantar
- tunt skivad blomkål- eller broccolibuketter
- En rejäl knippa färsk persilja, gräslök eller dill
- majskorn
- skivade äppelklyftor
With Love Viksjö Webbyrå