Skip to main content

Kidneybönor med citronett

Den här bönsalladen gör jag ofta med olika grönsaker, de jag har hemma! Den är mycket användbar som tillbehör till diverse vegetariska rätter.

  1. Skölj kidneybönorna i en sil och låt stå och rinna av.
  2. Lägg en rejäl klick dijonsenap i en salladsskål.
  3. Pressa citron i skålen och blanda med citronsaften.
  4. Tillsätt rapsoljan i fin stråle medan du rör runt.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Slå kidneybönorna ner i citonetten.
  7. Skölj, ansa och strimla de grönsaker du har och tillsätt även dem i salladsskålen.
  8. Hacka din färska ört, under vinterhalvåret använder jag frysta örter!
  9. Vänd runt salladen lätt och smaka av med salt och peppar.

Du behöver

  • 1 förp kidneybönor
  • 1 rejäl sked dijonsenap med honung
  • 1/2 citron
  • god ekologisk rapsolja
  • salt och vitpeppar

Två eller tre av följande grönsaker:

  • En liten rödlök eller 5 cm purjolök
  • 1/2 paprika
  • morot i tunna slantar
  • tunt skivad blomkål- eller broccolibuketter
  • En rejäl knippa färsk persilja, gräslök eller dill
  • majskorn
  • skivade äppelklyftor

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.