Skip to main content

Kycklinggryta med bacon och trattkantareller

  1. Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar.
  2. Blanda kycklingkött och soja och låt stå.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Klipp baconet i bitar, stek det och låt rinna av på papper.
  5. Strimla paprikan.
  6. Stek kycklingköttet i omgångar, krydda med peppar och lägg över i en gryta.
  7. Stek lökhacket och svampen och lägg över kycklingen.
  8. Häll över vatten och fond. Låt grytan sjuda 7–8 minuter tills kycklingen är klar.
  9. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl, rör ner det i grytan.
  10. Tillsätt svampen, paprikan och baconet.
  11. Låt grytan sjuda ett par minuter.
  12. Smaka av med salt och peppar.
  13. Servera med ris, sallad, ugnsrostade grönsaker och gelé.

Du behöver

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 2 msk soja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 2 dl förvällda trattkantareller
  • 1 röd paprika
  • 1 pkt bacon
  • smör
  • pepparmix
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 dl valfri grädde
  • 2 msk vetemjöl

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.