Skip to main content

Havrefrallor

Mät upp vatten ca 37 grader, fingervarmt. Lös jästen i en fjärdedel av vattnet i hushållsassistentens bunke. Tillsätt resten av vattnet. Häll ner rapsolja, sirap och salt, blanda väl. Tillsätt havregryn och sedan vetemjöl till önskad konsistens. Degen ska vara lös och något kletig men dock hålla ihop. Arbeta degen väl i assistenten. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den lätt till lång “limpa”. Skär upp “deglimpan” till önskad frallstorlek och placera på bakpappersförsedd plåt. Låt jäsa ca 20 minuter på plåten. Grädda i mitten av ugnen 225 grader i ca 12 minuter.

1 pkt jäst
5 dl vatten
3 msk rapsolja
1 msk brödsirap
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl fiberhavregryn
8-10 dl vetemjöl

Du behöver

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.