Vitkålssallad till julskinkan
Gör så här
- Strimla vitkålen med osthyvel och lägg i en skål.
- Tillsätt ananas och tärnad ost.
- Vispa grädden, inte allt för lös, tillsätt den och majonäs alternativt matlagningsyoghurt och Creme Fraiche.
- Krydda med senap, salt och vitpeppar.
- Blanda väl och smaka av med ananasspad.
- Låt vitkålssalladen stå svalt några timmar innan servering så hinner vitkålen mjukna något.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Mammas mumsiga variant
- 1/2 vitkålshuvud
- 1/2 liten burk krossad ananas
- 3 skivor tärnad edamer/julost
- Ca 1 dl vispad grädde
- Ca 1/2 dl majonäs
- 1 msk grovkornig senap
- Salt
- Vitpeppar
Och min lite smalare…
- 1/2 vitkålshuvud
- 1 liten burk krossad ananas
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1/2 dl Creme Fraiche
- 2 msk spad från ananasen
- 2 msk grovkornig senap
- Salt
- Vitpeppar
With Love Viksjö Webbyrå