Skip to main content

Zuccinirullar i tomatsås

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i olivolja i en kastrull.
  3. Tillsätt tomaterna, oregano, sardellpasta samt sambal oelek och låt koka under lock ca 30 minuter.
  4. Smaka av tomatsåsen med salt.
  5. Hacka spenat och valnötter grovt.
  6. Blanda ricotta med det du hackat, riven parmesan, riven vitlök, salt och svartpeppar.
  7. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med en osthyvel, inte allt för tunna men så pass tunna att de går att rulla tunna.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Lägg en klick fyllning, ca 2 msk, på en zucchiniskiva och rulla ihop.
  10. Häll tomatsåsen i botten av en ugnsform.
  11. Lägg i zucchinirullarna med skarven nedåt i formen.
  12. Ringla över lite olivolja.
  13. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 1 förp ricotta
  • 1/2 dl parmesanost, finriven
  • 2 nävar babyspenat
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 1 förp krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk sardellpasta
  • 1 sked sambal oelek
  • En skvätt rött vin
  • salt