Zuccinirullar i tomatsås
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i olivolja i en kastrull.
- Tillsätt tomaterna, oregano, sardellpasta samt sambal oelek och låt koka under lock ca 30 minuter.
- Smaka av tomatsåsen med salt.
- Hacka spenat och valnötter grovt.
- Blanda ricotta med det du hackat, riven parmesan, riven vitlök, salt och svartpeppar.
- Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med en osthyvel, inte allt för tunna men så pass tunna att de går att rulla tunna.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg en klick fyllning, ca 2 msk, på en zucchiniskiva och rulla ihop.
- Häll tomatsåsen i botten av en ugnsform.
- Lägg i zucchinirullarna med skarven nedåt i formen.
- Ringla över lite olivolja.
- Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 zucchini
- 1 förp ricotta
- 1/2 dl parmesanost, finriven
- 2 nävar babyspenat
- 1 dl valnötter, hackade
- 2 vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
Tomatsås
- 1 förp krossade tomater
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk torkad oregano
- 1 msk sardellpasta
- 1 sked sambal oelek
- En skvätt rött vin
- salt
With Love Viksjö Webbyrå