Skip to main content

Zucchini med tomat och mosarella

  1. Skär zucchinin i centimeterstora rundlar eller halvmånar, salta på dem och låt stå och dra ur vatten en stund.
  2. Bryt mosarellan i bitar och lägg i en liten skål.
  3. Riv citroncest över mosarellan och krydda med salt och pepparmix.
  4. Ringla över god olivolja och blanda runt.
  5. Låt mosarellan stå i rumstemperatur medan du steker zucchinin.
  6. Halvera de små tomaterna och ställ åt sidan.
  7. Värm upp en stekpanna och ringla i lite olivolja.
  8. Stek skivorna av zucchini till dess att de har fin färg.
  9. Stek i omgångar och lägg på ett fat, varva med tomater och avsluta med den marinerade mosarellan.
  10. Servera med spagetti eller som sidorätt.

Du behöver

  • 1 medelstor zucchini
  • 15 små tomater
  • 1 mosarella
  • 1/2 citron
  • Olivolja
  • Pepparmix
  • Salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.