
Vegetarisk lasagne med haloumi, spenat och rostade frön
Gör så här
- Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, smulad buljongtärning, timjan/oregano, rött vin och vatten.
- Koka på medelvärme utan lock i 10 minuter.
- Smaka av såsen så att du är nöjd med smaksättningen.
- Tillsätt spenaten och låt den koka med till dess att den förlorat sin spänst.
- Värm upp ugnen till 175 grader eller motsvarande på lasagneplattornas förpackning.
- Skär haloumin i tunna skivor.
- Varva tomatsås, lasagneplattor, rostade frö och haloumi i en ugnsform, ca 20×30 cm. Börja och avsluta med tomatsås.
- Strö över riven ost.
- Ställ in i mitten av ugnen i 40 minuter eller vad det står på lasagneplattornas förpackning.
- Garnera med timjan/oregano och lite rostade frön.
- Servera med grönsallad, picklade grönsaker och bönröra. En yoghurtsås eller hummus är också gott till.
Du behöver
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 förp krossade tomater
- 1 msk flytande honung
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk hackad färsk timjan eller oregano
- En skvätt rött vin
- 1 dl vatten
- Salt
- Svartpeppar
- Ett durkslag nyskördad spenat
- 2 haloumi
- 12 lasagneplattor
- 1 1/2 dl rostade frön, se det receptet
- 1 dl riven ost
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.