Skip to main content

Vegetarisk lasagne med haloumi, spenat och rostade frön

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, smulad buljongtärning, timjan/oregano, rött vin och vatten.
  4. Koka på medelvärme utan lock i 10 minuter.
  5. Smaka av såsen så att du är nöjd med smaksättningen.
  6. Tillsätt spenaten och låt den koka med till dess att den förlorat sin spänst.
  7. Värm upp ugnen till 175 grader eller motsvarande på lasagneplattornas förpackning.
  8. Skär haloumin i tunna skivor.
  9. Varva tomatsås, lasagneplattor, rostade frö och haloumi i en ugnsform, ca 20×30 cm. Börja och avsluta med tomatsås.
  10. Strö över riven ost.
  11. Ställ in i mitten av ugnen i 40 minuter eller vad det står på lasagneplattornas förpackning.
  12. Garnera med timjan/oregano och lite rostade frön.
  13. Servera med grönsallad, picklade grönsaker och bönröra. En yoghurtsås eller hummus är också gott till.

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 msk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk hackad färsk timjan eller oregano
  • En skvätt rött vin
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ett durkslag nyskördad spenat
  • 2 haloumi
  • 12 lasagneplattor
  • 1 1/2 dl rostade frön, se det receptet
  • 1 dl riven ost

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.