Skip to main content

Varmrökt lax

Gör så här

  1. Dela laxsidan i tre eller fyra lika stora bitar.
  2. Strö på rikligt med salt, krydda med pepparmix och dill på några bitar och vitlökspulver, peppar och persilja på de andra. Det går utmärkt med frysta örter!
  3. Placera laxbitarna i röklådan, tänd brännarna och låt laxen varmrökas i 30 – 50 minuter, beroende på hur varmt det blir av brännarna.
  4. Titta till laxen några gånger!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Varmrökt lax 4-5 pers
Buffé 8-10 pers

  • Ca 1 kg laxsida
  • Salt

Kryddning 1:

  • Pepparmix
  • Hackad dill

Kryddning 2:

  • Vitlökspulver
  • Peppar
  • Hackad persilja