Skip to main content

Varmrökt lax

  1. Dela laxsidan i tre eller fyra lika stora bitar.
  2. Strö på rikligt med salt, krydda med pepparmix och dill på några bitar och vitlökspulver, peppar och persilja på de andra. Det går utmärkt med frysta örter!
  3. Placera laxbitarna i röklådan, tänd brännarna och låt laxen varmrökas i 30 – 50 minuter, beroende på hur varmt det blir av brännarna.
  4. Titta till laxen några gånger!

Du behöver

Varmrökt lax 4-5 pers
Buffé 8-10 pers

  • Ca 1 kg laxsida
  • Salt

Kryddning 1:

  • Pepparmix
  • Hackad dill

Kryddning 2:

  • Vitlökspulver
  • Peppar
  • Hackad persilja

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.