Varmrökt lax
Gör så här
- Dela laxsidan i tre eller fyra lika stora bitar.
- Strö på rikligt med salt, krydda med pepparmix och dill på några bitar och vitlökspulver, peppar och persilja på de andra. Det går utmärkt med frysta örter!
- Placera laxbitarna i röklådan, tänd brännarna och låt laxen varmrökas i 30 – 50 minuter, beroende på hur varmt det blir av brännarna.
- Titta till laxen några gånger!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Varmrökt lax 4-5 pers
Buffé 8-10 pers
- Ca 1 kg laxsida
- Salt
Kryddning 1:
- Pepparmix
- Hackad dill
Kryddning 2:
- Vitlökspulver
- Peppar
- Hackad persilja
With Love Viksjö Webbyrå