Skip to main content

Vaniljrutor med kokos

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i botten av en form, ca 20×30 cm.
  3. Lägg smör, vetemjöl, strösocker, kokos, vaniljsocker och bakpulver i en skål och knåda ihop till en deg.
  4. Tryck ut hälften av degen i botten på formen.
  5. Rör ihop ägg, crème fraiche, strösocker, vaniljkvarg och vaniljsocker.
  6. Bred ut fyllningen jämnt över degen.
  7. Smula resten av degen över kakan.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35-40 min.
  9. Täck den med aluminium- folie om den börjar få för mycket färg.
  10. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.
  11. Förvara i kyl eller frys.

Du behöver

Mördeg

  • 250 g smör skuret i bitar
  • 2 dl vetemjöl med fullkorn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl riven kokos
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 tsk vaniljsocker

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.