
Ugnsrostad tomatröra
Skölj och ansa alla grönsaker. Värm ugnen till 150 grader. Tärna tomat, zucchini och lök grovt och lägg i en ugnsform. Fördela ut vitlöksklyftorna bland grönsakerna. Ringla olivolja, honung och vinäger över. Salta och dra några drag med pepparkvarnen. Rosta i ugnen i 2,5 timme. Låt grönsakerna svalna något och mixa dem sedan med mixerstav till en röra. Servera som tillbehör till middag eller som dipp till grissini, chips eller grönsaksstavar.
Vill du förändra karaktären på röran kan du prova dig fram genom att variera färgen på löken, vilken vinäger du använder eller lägga till grönsaker som aubergine och/eller paprika. Det går utmärkt att dubbla receptet och att frysa in röran, jag fryser då in den i många mindre burkar.
8-10 tomater
1 mellanstor zucchini
2 lökar
5-10 vitlöksklyftor
Olivolja
Vinäger
Honung
Peppar
Salt
Du behöver
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.