Skip to main content

Ugnsbakade rödbetor med créma de balsamico och chèvrekräm

Gör så här

  1. Skölj och skala rödbetorna, skär dem i klyftor och lägg i ugnsfast form.
  2. Ringla över olivolja, strö timjan över och blanda runt.
  3. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
  4. Medan rödbetorna är i ugnen gör du chèvrekrämen.
  5. Skär bort den hårda kanten från chèvren och lägg i en vid skål.
  6. Mosa chèvren med en gaffel, tillsätt philadelphiaost och créme fraîche och blanda runt ordentligt.
  7. Smaka av krämen med salt och vitpeppar.
  8. Lägg de ugnsbakade rödbetorna på ett fat.
  9. Bryt valnötterna över och krydda med salt och svartpeppar.
  10. Ringla créma de balsamico över och servera med chèvrekrämen.
  11. Servera med klyftpotatis, sallad och en bönröra så har du en hel måltid.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 2-4 rödbetor
  • Olivolja
  • Timjan
  • 1 skiva chèvreost
  • 1 stor sked philadelphiaost
  • 1 liten sked lätt créme fraîche
  • Lite salt
  • Svartpeppar
  • 1/2 dl valnötter
  • Créma de balsamico

Tips

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!