
Ugnsbakade rödbetor med créma de balsamico och chèvrekräm

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Gör så här
- Skölj och skala rödbetorna, skär dem i klyftor och lägg i ugnsfast form.
- Ringla över olivolja, strö timjan över och blanda runt.
- Sätt in i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
- Medan rödbetorna är i ugnen gör du chèvrekrämen.
- Skär bort den hårda kanten från chèvren och lägg i en vid skål.
- Mosa chèvren med en gaffel, tillsätt philadelphiaost och créme fraîche och blanda runt ordentligt.
- Smaka av krämen med salt och vitpeppar.
- Lägg de ugnsbakade rödbetorna på ett fat.
- Bryt valnötterna över och krydda med salt och svartpeppar.
- Ringla créma de balsamico över och servera med chèvrekrämen.
- Servera med klyftpotatis, sallad och en bönröra så har du en hel måltid.
Du behöver
- 2-4 rödbetor
- Olivolja
- Timjan
- 1 skiva chèvreost
- 1 stor sked philadelphiaost
- 1 liten sked lätt créme fraîche
- Lite salt
- Svartpeppar
- 1/2 dl valnötter
- Créma de balsamico
Tips
Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!
Design av Viksjö Webbyrå