Skip to main content

Ugnsbakad torsk med tomater

  1. Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
  2. Ansa och skiva rödlöken och lägg i en ugnsfast form.
  3. Skölj och halvera tomaterna och lägg dem på löken.
  4. Hacka vitlöksklyftan fint och fördela över tomaterna.
  5. Fördela oliverna tillsammans med lite spad över ugnsformen.
  6. Krydda med timjan, salt och svartpeppar.
  7. Ringla över olivolja och blanda runt.
  8. Sätt in i ugnen i 25 minuter.
  9. Lägg bitarna av torskrygg på en tallrik.
  10. Krydda med salt och svartpeppar, ringla över olivolja.
  11. Vänd runt torskbitarna och låt dem stå medan tomaterna är i ugnen.
  12. Ta ut ugnsformen med tomater efter 25 minuter och tryck ner torskbitarna bland tomaterna.
  13. Ös över lite tomat och saft på torskbitarna och sätt in i ugnen ytterligare 12 minuter.
  14. Servera den ugnsbakade torsken med pasta, bulgur eller rostade rotsaker och bröd.

Du behöver

  • 4-6 bitar torskrygg
  • 1 liten röd lök
  • 4 nävar med små tomater
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 8-10 svarta eller gröna oliver
  • Timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.