
Ugnsbakad torsk med tomater
- Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
- Ansa och skiva rödlöken och lägg i en ugnsfast form.
- Skölj och halvera tomaterna och lägg dem på löken.
- Hacka vitlöksklyftan fint och fördela över tomaterna.
- Fördela oliverna tillsammans med lite spad över ugnsformen.
- Krydda med timjan, salt och svartpeppar.
- Ringla över olivolja och blanda runt.
- Sätt in i ugnen i 25 minuter.
- Lägg bitarna av torskrygg på en tallrik.
- Krydda med salt och svartpeppar, ringla över olivolja.
- Vänd runt torskbitarna och låt dem stå medan tomaterna är i ugnen.
- Ta ut ugnsformen med tomater efter 25 minuter och tryck ner torskbitarna bland tomaterna.
- Ös över lite tomat och saft på torskbitarna och sätt in i ugnen ytterligare 12 minuter.
- Servera den ugnsbakade torsken med pasta, bulgur eller rostade rotsaker och bröd.
Du behöver
- 4-6 bitar torskrygg
- 1 liten röd lök
- 4 nävar med små tomater
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 8-10 svarta eller gröna oliver
- Timjan
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.