
Ugnsbakad tomat
Ugnsbakade eller rostade tomater är ett gott tillbehör till det mesta tycker jag. Se till att du använder riktigt mogna tomater som därmed har riktigt fyllig smak. Att fördela mossarella över avsvalnande tomater och njuta med nybakt eller rostat bröd är utsökt gott.
- Skölj och halvera tomaterna, lägg dem med snittytan uppåt i ugnsfast form.
- Värm upp ugnen till 200 grader.
- Skala och grovhacka vitlöksklyftorna, strö dem bland tomaterna.
- Strö socker och salt på tomaterna samt dra några drag med pepparkvarnen.
- Har du färsk ört så repa av bladen och se till att inga träiga stjälkar kommer med.
- Fördela örten bland tomaterna och ringla på generöst med god olivolja.
- Sätt in formen i mitten av ugnen och låt tomaterna bakas i 30-60 minuter. Tiden är beroende av hur stora tomater du använder.
Du behöver
- tomater
- vitlöksklyftor
- färsk eller torkad timjan eller oregano
- socker
- salt
- peppar
- olivolja
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.