
Turkisk Osmansk högrevsgryta
Gör så här
- Skär köttet fritt från hinnor och senor och dela det i mindre bitar.
- Hacka lök och vitlök och låt de fräsa sakta i olivolja i en gryta.
- Hacka paprika och aubergine och tillsätt dem till löken.
- Krydda med tomatpuré, timjan, paprikapulver och 7 kryddor.
- Vänd runt i grönsakerna och låt fräsa med.
- Tärna de 4 tomaterna.
- Bryn köttet i omgångar i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar.
- När köttet fått fin färg lägg ner det i grytan med grönsaker.
- Tillsätt de tärnade tomaterna och låt koka upp.
- När du stekt allt kött tillsätt 3 dl vatten i stekpannan som får koka upp.
Lös de två köttbuljongtärningarna i vattnet och häll över grytan. - Låt grytan koka på svag värme i 2-4 timmar tills köttet är mört.
- Smaka av med saften från 1/2 citron, salt och peppar.
- Smula fetaost över vid serveringen eller ha den i en skål vid sida om.
- Bryt pide turkiskt bröd och ät grytan med hjälp av det.
Du behöver
- 1 kg nötkött
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 aubergine
- 1 paprika
- 4 tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk torkad timjan
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk sju kryddor
- 2 köttbuljongtärningar + 3 dl vatten
- 1/2 citron saften
- svartpeppar
- salt
- 1 pkt fetaost
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.