Skip to main content

Turkisk Osmansk högrevsgryta

Gör så här

  1. Skär köttet fritt från hinnor och senor och dela det i mindre bitar.
  2. Hacka lök och vitlök och låt de fräsa sakta i olivolja i en gryta.
  3. Hacka paprika och aubergine och tillsätt dem till löken.
  4. Krydda med tomatpuré, timjan, paprikapulver och 7 kryddor.
  5. Vänd runt i grönsakerna och låt fräsa med.
  6. Tärna de 4 tomaterna.
  7. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar.
  8. När köttet fått fin färg lägg ner det i grytan med grönsaker.
  9. Tillsätt de tärnade tomaterna och låt koka upp.
  10. När du stekt allt kött tillsätt 3 dl vatten i stekpannan som får koka upp.
    Lös de två köttbuljongtärningarna i vattnet och häll över grytan.
  11. Låt grytan koka på svag värme i 2-4 timmar tills köttet är mört.
  12. Smaka av med saften från 1/2 citron, salt och peppar.
  13. Smula fetaost över vid serveringen eller ha den i en skål vid sida om.
  14. Bryt pide turkiskt bröd och ät grytan med hjälp av det.

Du behöver

  • 1 kg nötkött
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 4 tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk sju kryddor
  • 2 köttbuljongtärningar + 3 dl vatten
  • 1/2 citron saften
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 pkt fetaost

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.