![](/wp-content/themes/yootheme/cache/d3/20130530-221132-d3f75c69.jpeg)
Tomatsås med vitlök zucchini och svarta oliver
Gör så här
- Ansa och skär zucchinin i små tärningar.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Stek zucchinin i generöst med olivolja tills den blivit gyllenbrun.
- Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med ca 1 minut.
- Tillsätt krossad tomat, buljongtärning, socker, balsamvinäger, salt och peppar.
- Låt såsen koka ihop och småputtra ca 25 – 30 minuter.
- Tillsätt vatten eftersom såsen tjocknar så att den får den konsistens du önskar.
- Kärna ur och grovhacka oliverna, tillsätt dem och några skedar av olivspadet när ca 5 minuter av koktiden återstår.
- Servera med spagetti, blandade färska örter som oregano, basilika, timjan och/eller persilja samt generöst med nyriven parmesan.
- Vill du kan du också servera grillad/stek kyckling eller färsbiffar till!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
![](/wp-content/themes/yootheme/cache/87/C150C9F6-8D1A-42A7-8CB9-A4C1C2F5286B-87a1d143.jpeg)
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 zucchini alt aubergine
- 3 vitlöksklyftor
- Olivolja
- 1 förp krossad tomat
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk socker
- 2 tsk balsamvinäger
- Salt
- Svartpeppar
- 10 svarta oliver samt spad
- Grovhackade färska örter
- Parmesanost
With Love Viksjö Webbyrå