Skip to main content

Tomatsås med vitlök zucchini och svarta oliver

Gör så här

  1. Ansa och skär zucchinin i små tärningar.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Stek zucchinin i generöst med olivolja tills den blivit gyllenbrun.
  4. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med ca 1 minut.
  5. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning, socker, balsamvinäger, salt och peppar.
  6. Låt såsen koka ihop och småputtra ca 25 – 30 minuter.
  7. Tillsätt vatten eftersom såsen tjocknar så att den får den konsistens du önskar.
  8. Kärna ur och grovhacka oliverna, tillsätt dem och några skedar av olivspadet när ca 5 minuter av koktiden återstår.
  9. Servera med spagetti, blandade färska örter som oregano, basilika, timjan och/eller persilja samt generöst med nyriven parmesan.
  10. Vill du kan du också servera grillad/stek kyckling eller färsbiffar till!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 zucchini alt aubergine
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 förp krossad tomat
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 10 svarta oliver samt spad
  • Grovhackade färska örter
  • Parmesanost