Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Tigerkaka

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 130 g smör
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kokande vatten
  • Kakao

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst, ca 3 minuter.
  2. Smält smöret på svag värme.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i de vispade äggen.
  4. Tillsätt smöret och vispa försiktigt.
  5. Koka upp vatten och tillsätt det.
  6. Blanda runt noga.
  7. Häll ca 3/4 av smeten i en smord och ströad form.
  8. Tillsätt kakao i den sista 1/4 och smaka av så att du är nöjd med chokladsmaken.
  9. Fördela chokladsmeten i sockerkaksformen.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
  11. Vänd upp kakan på en tallrik och låt svalna.
Passar ihop med