Skip to main content

Tacopaj

Gör så här

  1. Knåda ihop mjöl, smör och kesella till pajskalet.
  2. Låt degen stå kallt en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
  3. Bryn köttfärsen och krydda den med tacokrydda, tillsätt vatten och låt puttra en stund.
  4. Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga botten med en gaffel.
  5. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 15 min.
  6. Häll ner köttfärsen i pajskalet.
  7. Blanda crème fraiche med tacosåsen och fördela över köttfärsen.
  8. Skiva tomaterna och lägg på pajen.
  9. Strö över osten.
  10. Grädda i 225 grader i 15 – 20 min.
  11. Servera med sallad, tacosås och vitlöks-sås/yoghurt.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

4 pers

Pajskal:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 75 g smör
  • 1 dl kesella kvarg 1 %
  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda alt chilipeppar, paprikapulver, spiskummin, curry, salt och gurkmeja
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 6 msk het tacosås
  • 2 tomater
  • 1 dl riven ost