Tacopaj
Gör så här
- Knåda ihop mjöl, smör och kesella till pajskalet.
- Låt degen stå kallt en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
- Bryn köttfärsen och krydda den med tacokrydda, tillsätt vatten och låt puttra en stund.
- Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i 225 grader i 15 min.
- Häll ner köttfärsen i pajskalet.
- Blanda crème fraiche med tacosåsen och fördela över köttfärsen.
- Skiva tomaterna och lägg på pajen.
- Strö över osten.
- Grädda i 225 grader i 15 – 20 min.
- Servera med sallad, tacosås och vitlöks-sås/yoghurt.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
4 pers
Pajskal:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 75 g smör
- 1 dl kesella kvarg 1 %
- 500 g köttfärs
- 1 påse tacokrydda alt chilipeppar, paprikapulver, spiskummin, curry, salt och gurkmeja
- 1 dl vatten
- 1 1/2 dl crème fraiche
- 6 msk het tacosås
- 2 tomater
- 1 dl riven ost
With Love Viksjö Webbyrå