Skip to main content

Tacopaj

  1. Knåda ihop mjöl, smör och kesella till pajskalet.
  2. Låt degen stå kallt en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
  3. Bryn köttfärsen och krydda den med tacokrydda, tillsätt vatten och låt puttra en stund.
  4. Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga botten med en gaffel.
  5. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 15 min.
  6. Häll ner köttfärsen i pajskalet.
  7. Blanda crème fraiche med tacosåsen och fördela över köttfärsen.
  8. Skiva tomaterna och lägg på pajen.
  9. Strö över osten.
  10. Grädda i 225 grader i 15 – 20 min.
  11. Servera med sallad, tacosås och vitlöks-sås/yoghurt.

Du behöver

4 pers

Pajskal:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 75 g smör
  • 1 dl kesella kvarg 1 %
  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda alt chilipeppar, paprikapulver, spiskummin, curry, salt och gurkmeja
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 6 msk het tacosås
  • 2 tomater
  • 1 dl riven ost

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.