Skip to main content

Syltade gröna tomater

Gör så här

  1. Skölj och ansa tomaterna, tryck ner så många du kan i burken och tillsätt stjärnanis, kanel och nejlikor.
  2. Mät upp vatten socker och ättika i en kastrull.
  3. Värm lagen på hög värme till dess sockret löst sig och lagen nästan kokar.
  4. Slå lagen över tomaterna i burken.
  5. Stäng locket och låt svalna.
  6. Låt tomaterna stå och dra ett par dagar.
  7. Servera som tillbehör till kött.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

För burk på 1 liter:

  • Så många gröna tomater som du kan trycka ner i burken
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 hel nerlika
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl ättika 24 %