Skip to main content

Syltade gröna tomater

  1. Skölj och ansa tomaterna, tryck ner så många du kan i burken och tillsätt stjärnanis, kanel och nejlikor.
  2. Mät upp vatten socker och ättika i en kastrull.
  3. Värm lagen på hög värme till dess sockret löst sig och lagen nästan kokar.
  4. Slå lagen över tomaterna i burken.
  5. Stäng locket och låt svalna.
  6. Låt tomaterna stå och dra ett par dagar.
  7. Servera som tillbehör till kött.

Du behöver

För burk på 1 liter:

  • Så många gröna tomater som du kan trycka ner i burken
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 hel nerlika
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl ättika 24 %

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.