Skip to main content

Sweet chilikyckling

Gör så här

  1. Strimla kycklinglårfilén och lägg i en plastpåse.
  2. Tillsätt sweet chilisås, sesamolja och soya.
  3. Knyt åt påsen något och massera in marinaden i kycklingen.
  4. Lägg påsen i kylen.
  5. Koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen och rör det luftigt.
  6. Stek kycklingen med olja i upphettad panna tills den har fått fin färg.
  7. Lägg upp på ett fat.
  8. Hetta upp pannan på nytt med olja.
  9. Stek broccoli och morot några min, tillsätt purjolök och stek ytterligare en min.
  10. Lägg tillbaka kycklingen.
  11. Smaka av med salt.
  12. Servera med riset, nötter och strimlad persilja.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 700g Kycklinglårfilé strimlad
  • Sweet chilisås
  • Sesamolja
  • Japansk soya
  • Rapsolja
  • 1/2 Purjolök, den gröna delen skuren i bitar
  • Broccoli strimlad
  • 2 morötter strimlade
  • 1 knippa bladpersilja

Till servering

  • Basmatiris
  • Sweet chilisås
  • Jordnötter

Tips

Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!